Zoeken

Zoeken sluiten

Swincosem zaaimachine afgeleverd aan Vos Ruinerwold

woensdag 31 maart, 2021
Onlangs leverden wij aan Vos Ruinerwold deze Swincosem graszaaimachine af; een unieke pneumatische zaaicombinatie ontwikkeld voor het zaaien van gras, granen, groenbemesters en tagetes. Wij danken Vos voor de order en wensen ze veel succes!
Kenmerken van de Swincosem:
Hoog rendement.
Met deze machine garanderen wij een zeer hoog rendement van opkomst en vele problemen zoals het meenemen van achter gebleven gewas resten zijn verleden tijd. Met de unieke werking van deze machine wordt een zeer gelijkmatige opkomst van de gewassen behaald en is het tevens mogelijk om met een kleinere zaai afstand te zaaien waardoor de opkomst van de grasmat nog voller is.
Naast het gebruik in de landbouwsector is de Swincosem zaaicombinatie ook uitermate geschikt voor het inzaaien van wegbermen, plantsoenen en sportvelden.
Duurzaam.
De Swincosem zaaimachine is een zeer robuste machine, welke weinig onderhoud nodig heeft. Bij het ontwikkelen van de machine hebben wij tevens bewust gekozen voor het gebruik van duurzame materialen zodat de machine een lange levensduur heeft en de materialen hergebruikt kunnen worden.
Uitvoering.
De graszaaimachine is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Van werkbreedtes van 1,8 meter tot 3 meter, met 48 of 64 uitlopen. De standaard zaaiafstand is 4,68cm, tevens is de machine ook verkrijgbaar met een zaaiafstand van 3,75cm waardoor de opkomst van de grasmat nog voller is.
De Swincosem graszaaimachine heeft een zeer nauwkeurige afgifte van 97%. Met slechts één enkele handeling door het onderschuiven van de opvangbak is de machine direct klaar voor de afdraaiproef. Er hoeven geen ingewikkelde handelingen verricht te worden.
De machine wordt elektronisch aangedreven met een computer die zeer eenvoudig te bedienen is. Middels de computer wordt de hoeveelheid van het zaad gedoseerd. De computer past automatisch de dosering aan de rijsnelheid aan. Tevens is het mogelijk om met de computer met één druk op de knop een afdraaiproef te realiseren. Ook het legen van de bak is elektronisch mogelijk door de computer
Door gebruik te maken van een makkelijk instelbaar systeem, zijn de zijborden van de machine eenvoudig in te stellen in diverse hoogtes. Zodat mijn een naadloze overgang krijgt tussen de werkgangen. Dit gebeurt middels de schroefspinsels boven de zijborden.
WERKING
Pneumatische zaaimachine.
De dosering van het zaad vindt plaats in de pneumatische zaaimachine door middel van een nokkenrad. Welke uitgevoerd is met een microdosering, mechanisch of elektrisch aangedreven. Deze is geschikt voor zowel grof en fijn zaad. Tevens is de zaaibak uit te voeren met een roer inrichting wat de machine geschikt maakt voor het zaaien van tagetes. (bodemverbeteraar)
Zaai gedeelte.
Het zaai gedeelte van de machine wordt uitgevoerd met 2 rijen schijven achter de egalisatiebalk. Deze schijven drukken de grond gelijkmatig aan en maken de gleuf daarna dicht. Met behulp van luchtondersteuning in de zaaipijp komt het zaad vrij. Het dicht zitten van de zaaikouters is hiermee verleden tijd.
Na het dicht maken met de afstrijkers is het mogelijk om de grond aan te drukken met een verkruimelrol.
×
Neem contact op