Imants spitmachines
Imants spitmachines
Imants spitmachines
Imants spitmachines
Bekijk onze occasions

Imants 33SX SERIE ZAND-LEEM - GRONDBEWERKING
Spitmachines voor zand tot löss- leemachtige grond. De 33SX serie is een  mooie compacte en overzichtelijke spitmachines die in veel sectoren toepasbaar is. De machine kan uitgevoerd worden met een harkrol waardoor de hoofdgrondbewerking, het spitten, kan worden gecombineerd met het maken van een zaaibed.

CONCEPT VAN MACHINE

Het vernieuwde ‘vlakke’ design, de kenmerkende gele strepen in combinatie met Imants blauw en zwart zorgen voor een unieke uitstraling van de machines. Een spitmachine bewerkt de grond doormiddel van de spitas. Op deze spitas zitten kransen (ronsels) met telkens een aantal spadebeugels, het aantal ronsels en spadebeugels is afhankelijk van het type machine en de werkbreedte.

Het unieke van deze spadebeugels is de knik naar links en rechts. Waardoor er minder rondsels nodig zijn en er dus meer ‘ruimte’ in de machine ontstaat. Hierdoor is er weinig kans op verstopping en kan een grotere rijsnelheid gehaald worden en is  er een  ideale menging van de grond.  Direct achter de spitas is de harkrol gemonteerd.  De harkrol is een aangedreven buis  met geharde veertanden erop. Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor:

-een perfect aangedrukt zaaibed

-een egaliserende werking

-het inwerken van organische stof

 

De 33SX is aftakas aangedreven (540 tpm)  en wordt in de driepunt hefinrichting gedragen. De machine zakt door middel van de hefinrichting totdat de harkrol een groot gedeelte van de machine gaat dragen. De werkdiepte wordt vervolgens door de positieregeling van de trekker ingesteld. De 33SX heeft een eenzijdige spitas aandrijving en aan de andere kant de harkrol aandrijving.

 

SPITTEN IN HET ALGEMEEN

Door de schaalvergroting en de steeds oplopende brandstofprijzen is het belangrijk om machines te kiezen met hoge capaciteit en laag brandstofverbruik.  Deze factoren combineert Imants in de spitmachines waarbij de grond op een mooie en egale manier bewerkt wordt.

Bij het spitten wordt de organische stof door de biologisch meest actieve, zuurstofrijke bouwvoor gemengd. Zo kunnen er in 1 werkgang eenvoudig stoppels, restmateriaal, stalmest, compost en groenbemester goed ingewerkt worden. Hierdoor staat de organische stof direct als voedsel ter beschikking voor de micro-organismen.

Door de unieke insteek van de spades ontstaat er geen ploegzool. Hierdoor ontstaat er een betere waterhuishouding en worden de meststoffen en mineralen beter benut.

Doordat de spitas zich ‘vooruit’ duwt is er weinig trekkracht nodig in vergelijking tot ploegen. Een ander punt is dat de trekker op de bouwvoor rijdt en niet in de voor waardoor er ook in de diepere grondlagen geen verdichtingen ontstaan. De spitmachine heft alle ontstane verdichtingen tot spitdiepte op en zorgt voor het ideale zaaibed zonder versmering. Dit alles met een lager brandstof verbruik per hectare!

 

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

De 33SX serie is zeer geschikt voor zand tot löss- leemachtige bodems overal in de wereld.Voor de zwaardere grondsoorten is er een 33SM serie beschikbaar.

De machines hebben een werkdiepte van 15 tot 30cm waarbij de grond gelijkmatig los wordt gemaakt over de gehele werkdiepte en werkbreedte.

De machine is door zijn eenvoudige constructie  en compacte afmetingen uitermate geschikt voor de kleinere tot middelgrote tuinbouw- en akkerbouw-, groenvoorzienings- en  hoveniers-bedrijven. Tevens voor boomkwekers en in de kassenteelten.

Ook voor de kleinere percelen of strokenteelt is de spitmachine uitermate geschikt. Kopeinden zijn net zo goed bewerkt als de stukken in het midden. Er is geen voor!

 

STANDAARDUITVOERING

De 33SX serie wordt standaard uitgevoerd met snelwisselsysteem voor de spitbladen (SX).

Iedere machine wordt beveiligd met een nokkenkoppeling aan de Walterscheid aftakas. Deze speciale aftakas zorgt ervoor dat de aandrijving stopt wanneer er zich een obstakel in de machine bevindt.

 

De 33SX serie is geschikt voor tractoren van 60 tot 90pk. Bij deze serie kan men kiezen tussen een werkbreedte van 210cm of 250cm.

 

De voordelen op een rijtje:

-Goede mengende werking

-Betere vertering van organisch materiaal

-Minder brandstof

-Weinig onderhoud

-Intensieve grondbewerking

-Betere waterhuishouding

-Minder verdichting

-Grote capaciteit

-Betere bodemstructuur

-1 werkgang  tot zaaibed

-Perfect aangedrukt zaaibed met harkrol

-Geen ploegzool

-Unieke spitas

-Sneller opgewarmd zaaibed

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV