Imants spitmachines
Imants spitmachines
Imants spitmachines
Imants spitmachines
Bekijk onze occasions

Imants 48WX300H ZAND - LEEM GRONDBEWERKING

Spitten en woelen in 1 grondbewerkingsmachine. De 48WX is de ideale spitmachine waarmee u onder de spitdiepte de ondergrond kunt breken zonder deze te mengen. De WX machines zijn geschikt voor zand en leemgronden.  Ze zijn een aanvulling op de standaard SX spitmachines. Een WX spitmachine wordt gebruikt om onder de spitdiepte breuklijnen te creëren om zodoende toch voldoende lucht en water in de ondergrond te krijgen. Doordat de woelpoten in hoogte verstelbaar zijn kan men zelf bepalen tot welke diepte men wil woelen.

Door mogelijke slechte oogstomstandigheden en zware oogstmachines wordt de ondergrond steeds meer verdicht wat kan leiden tot storende grondlagen. Deze storende laag kan zelfs optreden onder de bouwvoor. Om dit op te heffen maar niet de volledige structuur uit de ondergrond te halen kan men kiezen om dieper te werken met woelpoten. De woelpoten zijn uitgevoerd  met smalle beitels. Door de smalle beitels ontstaan er breuklijnen zonder ongewenste grondverplaatsing. Daarnaast ontstaat er geen versmering van de ondergrond.

 

CONCEPT VAN DE MACHINE.

De WX machines zijn in basis gelijk aan de standaard SX machines. Er zijn echter een aantal verschillen. Zo zijn er 3 of  5 woelpoten op gelijke afstand van elkaar in de machine gemonteerd. Doordat er ruimte gemaakt wordt in de spitas kan de woelpoot zonder problemen naar achteren als de breekbout breekt  wanneer deze tegen een obstakel in de ondergrond komt. 

 

COMBINEREN VAN WERKGANGEN.

Doordat de woelpoten in de spitmachine zitten is het combineren van werkgangen gelijk aan de mogelijkheden die een SX spitmachine heeft. Dit combineren van werkgangen levert voor het spitten nog meer voordelen op ten opzichte van andere grondbewerkingsmethodes.
Zo stijgt de productiviteit per uur van een trekker met chauffeur en is er één of meerdere werkgangen minder nodig. Daarnaast is er wederom geen structuurbederf omdat men direct in het zaaibed zaait of poot.

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV