Imants spitmachines
Imants spitmachines
Imants spitmachines
Imants spitmachines
Bekijk onze occasions

Imants Spitmachines
 

Imants bestaat al 125 jaar en levert kwalitatief hoogwaardige spitmachines, die ook de afgelopen jaren in toenemende mate door KORT zijn verkocht. Voor bijna elk soort trekker of bodemgesteldheid is tegenwoordig een geschikte spitmachine beschikbaar. 
 

Grondbewerking met een Imants machine is goedkoper, efficiënter en het resultaat is een betere kieming. Door de spitmachine te combineren met een zaaimachine kunt u nog eens een extra werkgang uitsparen.  Imants heeft een eigen demoteam waarmee regelmatig door het land wordt getrokken zodat u de spitmachines bij u in de buurt vrijblijvend in actie kunt zien. Ook een bezoek aan de in 1885 opgerichte fabriek is zeer de moeite waard.


Bij de ontwikkeling van de laatste generatie spitmachines heeft Imants BV een compleet nieuw concept geïntroduceerd. Hierbij is rekening gehouden met de laatste wensen in de markt. De Imants spitmachines worden vooral geprezen om het mooie vaste zaaibed, de zeer goede mengwerking en de hoge capaciteit. “Reductie van de kostprijs per Ha met behoud van de goede eigenschappen van de originele Imants spitter” was het doel van Imants. Aan deze doelstelling is ruimschoots voldaan.

33SX SERIE ZAND-LEEM - GRONDBEWERKING

Spitmachines voor zand tot löss- leemachtige grond. De 33SX serie is een  mooie compacte en overzichtelijke spitmachines die in veel sectoren toepasbaar is. De machine kan uitgevoerd worden met een harkrol waardoor de hoofdgrondbewerking, het spitten, kan worden gecombineerd met het maken van een zaaibed.
 

Een spitmachine bewerkt de grond doormiddel van de spitas. Op deze spitas zitten kransen (ronsels) met telkens een aantal spadebeugels, het aantal ronsels en spadebeugels is afhankelijk van het type machine en de werkbreedte.

Het unieke van deze spadebeugels is de knik naar links en rechts. Waardoor er minder rondsels nodig zijn en er dus meer ‘ruimte’ in de machine ontstaat. Hierdoor is er weinig kans op verstopping en kan een grotere rijsnelheid gehaald worden en is  er een  ideale menging van de grond. Direct achter de spitas is de harkrol gemonteerd.  De harkrol is een aangedreven buis  met geharde veertanden erop. Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor: 

een perfect aangedrukt zaaibed

een egaliserende werking

het inwerken van organische stof

 

De 33SX is aftakas aangedreven (540 tpm)  en wordt in de driepunt hefinrichting gedragen. De machine zakt door middel van de hefinrichting totdat de harkrol een groot gedeelte van de machine gaat dragen. De werkdiepte wordt vervolgens door de positieregeling van de trekker ingesteld. De 33SX heeft een eenzijdige spitas aandrijving en aan de andere kant de harkrol aandrijving.
 

TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

De 33SX serie is zeer geschikt voor zand tot löss- leemachtige bodems overal in de wereld.Voor de zwaardere grondsoorten is er een 33SM serie beschikbaar. De machines hebben een werkdiepte van 15 tot 30cm waarbij de grond gelijkmatig los wordt gemaakt over de gehele werkdiepte en werkbreedte.De machine is door zijn eenvoudige constructie  en compacte afmetingen uitermate geschikt voor de kleinere tot middelgrote tuinbouw- en akkerbouw-, groenvoorzienings- en  hoveniers-bedrijven. Tevens voor boomkwekers en in de kassenteelten. Ook voor de kleinere percelen of strokenteelt is de spitmachine uitermate geschikt. Kopeinden zijn net zo goed bewerkt als de stukken in het midden. 

 

38SX SERIE ZAND-LEEM - GRONDBEWERKING

Efficiëntie en perfectie samengevat in 1 machine! Uw grondbewerking kan nu makkelijk en snel uitgevoerd worden waardoor een hoog saldo per hectare mogelijk is. Imants heeft een spitmachine ontwikkeld die op alle vlakken de concurrentie aankan met andere soorten van grondbewerking op het zand en lichte tot leem, löss achtige grondsoorten. De 38SX spitmachine maakt spitten voor iedereen bereikbaar.


Het nieuwe design van de laatste generatie spitmachines is ook toegepast op de 38SX serie. De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken. De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk. De 38SX voert de hoofdgrondbewerking uit door middel van de spitas. Op deze spitas zitten 7 ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse.  Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte. Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven  rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX is iets vergroot (406mm. Dit is ideaal wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is of wanneer er zware machines opgebouwd zijn.

Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor een perfect aangedrukt zaaibed, een egaliserende werking en extra inwerken van organische stof in de bovenste grondlaag. Alle Imants spitmachines zijn aftakas aangedreven en worden in de driepunt hefinrichting gedragen.  De machine zakt door middel van de hefinrichting totdat de harkrol een groot gedeelte van de machine gaat dragen. De werkdiepte wordt vervolgens door de positieregeling van de trekker ingesteld.
 

ECO SPITMACHINE

De spitmachine is ontwikkeld als ‘ ECO’ variant.

De 38SX is gebouwd voor een optimale rijsnelheid van 4.5km/u. Bij deze snelheid draait de spitmachine 900 toeren met de aftakas met een nog gunstiger brandstofverbruik tot gevolg.  De capaciteit is dan ruim een hectare per uur.

De 38SX kan echter ook als gangbare spitmachine gebruikt worden waarbij men een hogere rijsnelheid moet hanteren.

48SX SERIE ZAND-LEEM - GRONDBEWERKING

De 48SX300H is ruim 10% lichter, 10% sneller en 40% sterker dan zijn voorganger de 47SX.

Door al deze verbeteringen en de stijgende brandstofprijzen nog hoger rendement voor uw grondbewerking t.o.v. ploegen met zaaibedbereiding!!!
 

Het totaal nieuwe ‘vlakke’ design, de kenmerkende gele strepen in combinatie met Imants blauw en zwart zorgen voor een unieke uitstraling.


Geschikt voor tractoren tot 250PK is deze machine de enige in zijn soort. De spitas wordt door middel van een aandrijfkast aangedreven. Met behulp van 36 beugels, 6 per rondsel wordt de grond intensief en gelijkmatig losgemaakt en dat alles met een ideale rijsnelheid van 7 km/h!

Bij het ontwerp van de 48SX is rekening gehouden met de mogelijkheden voor op of aanbouw van andere machines. Zo zijn er al diverse bevestigingspunten en is er een aftakasstomp beschikbaar voor de aandrijving van de andere machine of voor de aandrijving van een hydropomp.

 

In combinatie met een zaaimachine ontstaat zo een unieke span waarbij werkgangen uitgespaard kunnen worden. De werkdiepte varieert tussen de 20 en 35 cm.

De spitmachine heeft een werkbreedte van 3 meter en weegt 2750 kg en dus al geschikt voor tractoren vanaf 140 PK! LED verlichting en aftakas met nokkenkoppeling behoren tot de standaard uitrusting van deze grondbewerkingsmachine.

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV