Enorm veel kennis

Persoonlijk contact

Kwaliteit en service voorop

Home > Merken > Gehl > Gehl AL140

AL140

De compacte kniklader AL140 is zeer wendbaar dankzij de 4-wielbesturing en het lage eigengewicht van 1.691kg. Met een laadvermogen van 860kg (recht) is hij daarnaast geschikt voor het transporteren en verladen van diverse materialen.

  • Ook voor kleine ruimten
  • Krachtige precisie
  • Ergonomisch design

Bestuurderscabine

Wereldwijd appreciëren bestuurders de geavanceerde ergonomie, ongeëvenaarde zichtbaarheid en het gebruiksgemak.

De verstelbare stuurkolom met centraal gemonteerde instrumentatie voor optimaal zicht op de controlemeters.

De standaard geveerde zetel heeft tal van verstelmogelijkheden en waarborgt een optimaal comfort voor de gebruiker.

Een uitstekend zicht rondom van 360 graden gezien de bestuurder niet achter maar boven de lading uitkijkt. Dit waarborgt een optimaal zicht op het aanbouwdeel en een veilig gebruik van de machine. Alle modellen zijn voorzien van comfortabele en goed geplaatste handgrepen om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.

Bedieningsfuncties

De Gehl AL140 kniklader is uitgerust met eenvoudig te gebruiken door de vingertoppen te bedienen functies. Zelfs de meest onervaren gebruiker zal zich comfortabel voelen bij het bedienen van deze knikladers.

De multi-functie joystick bedient de hefarm, bak, flotatie, rijrichting, sperdifferentieel en hydraulische hulpfuncties.

Met het inching of kruippedaal kan de bestuurder de rijsnelheid bepalen, terwijl de motor op eenzelfde toerental blijft, voor het optimaal bedienen van bak of aanbouwdeel met behoud van volledige controle. Automatisch gelimiteerde slipfunctie.

Het toerental van de motor wordt gemakkelijk door het rechterpedaal gecontroleerd. Met de optionele snelheidsregelaar kan de rijsnelheid eenvoudig worden aangepast aan het werk in uitvoering, onafhankelijk van het motortoerental.

Motor

De Gehl AL140 knikladers zijn uitgerust met Yanmar dieselmotoren die zich reeds hebben bewezen.

Krachtige, stille en efficiënte Interim Tier IV-gecertificeerde Yanmar dieselmotoren met uitste

.

Hydraulics

Power, prestaties en precisie. Bereik meer met superieure hydraulica en handige tijdbesparende functies.

Twee hulp-hydrauliekleidingen met vlakke snelkoppelingen maken het gebruik van en het snel wisselen van extra aanbouwdelen mogelijk.

De hydraulische leidingen zijn beschermd bevestigd zodat ze niet beschadigd raken bij gebruik.

De zweeffunctie van arm en bak vergemakkelijkt het schrapen of nivelleerwerk bij achteruit rijden.

De bak – zweefstand is een speciale functie die meer controle en meer flexibiliteit biedt voor de gebruiker bij het bedienen van bepaalde aanbouwdelen die enkel op die manier worden gestuurd.

Hefarm

De hefarm op de AL140 is ontworpen om maximale sterkte, uitstekende zichtbaarheid en snelle cyclustijden te garanderen.

De parallelle bevestiging garandeert een prima uitbreekkracht aan de bak.

De bevestiging zit verzonken in de hefarm op volle hefhoogtes voor bescherming bij het dumpen in vrachtwagens of aanhangwagens en biedt een uitstekende zicht naar voren. Het ontwerp van de aankoppeling zorgt voor mechanische zelfnivellering in zowel opwaartse als neerwaartse richting. Versterkte Nitro stalen stangen op de hydraulische cilinders weerstaan slijtage, putjes, krassen en corrosie.

De dumphoeken in het midden en top-bereik van het hefpad blijven uitstekend; net als het voorwaarts bereik in het midden-bereik van het hefpad.De rustpositie van de hefarm is in hoogte verstelbaar.

Wendbaarheid

Manoeuvreer met gemak in de kleinste ruimten. De Gehl AL140 kniklader gaat overal en doet bijna alles.

Het zwaar uitgevoerde knikscharnier maakt draaihoeken tot 45 graden mogelijk in beide richtingen. Dit garandeert een optimale wendbaarheid en een krappe draaicirkel. Door de knikbesturing is er minder impact op de ondergrond en een verlengde levensduur van de banden.Het chassis oscilleert 20 graden, 10 graden in beide richtingen, voor meer tractie. De wielen behouden contact met de grond, ook op een oneffen terrein.De staart volgt waar de voorkant leidt, dit biedt een uitstekende wendbaarheid. De bak en de banden volgen een constante draaicirkel, zodat de achterzijde van de lader het pad van de voorste banden volgt. De beperkte breedte van de kniklader biedt toegang tot strakke, afgesloten ruimten, waar klassieke laders met vergelijkbare operationele capaciteiten niet kunnen komen.

Door de hoge bodemvrijheid overwint de kniklader met gemak obstakels.

Onderhoudsgemak

Intelligente en geavanceerde ontwerp verminderd stilstand.

Dagelijkse controlebeurten worden gemakkelijk door de achterste motorkap die toegang geeft tot de motor, filter en vuldop hydraulisch systeem, radiator,…Het bestuurdersplatform is kantelbaar, ondersteund door gascilinders, en biedt toegang tot de motor- en brandstoffilters, batterij en hydraulische pomp.Hydraulische onderdelen zijn voorzien van diagnostische testpoorten die gemakkelijke toegankelijk zijn wanneer dit nodig is.Achter de bestuurderszetel zijn besturingmet controle LED’s en diagnostische functies gecentraliseerd