Zoeken

Zoeken sluiten

Gehl AL530

Werk dag in, dag uit in alle comfort en verzet meer werk.
+

Al530 Een robuuste vernieuwde shovel

Met de nieuwe AL530 heeft Gehl een complete machine aan het assortiment toegevoegd. Bij het ontwerpen van het nieuwe design zijn robuustheid en comfort een uitgangspunt geweest. De machine is standaard uitgevoerd met een proportioneel bedienbare functie, constant motor toerental regeling, heavy-duty assen en LED verlichting. De vernieuwde cabine bied extra veel comfort tijdens het werken met de machine. Doormiddel van het dubbel scharnierpunt in het midden is de machine erg stabiel en bodemvolgend. Naast de standaard opties bied deze machine nog veel extra mogelijkheden zoals, 30 km/u, differentieel lock, een lucht geveerde stoel en een cabine met verwarming en airco. Onder de motorkap bevindt zich de vernieuwde krachtige Perkins 50 PK dieselmotor die voldoet aan de stage V normen.

Lees meer

Bestuurderscabine

Wereldwijd appreciëren bestuurders de geavanceerde ergonomie, ongeëvenaarde zichtbaarheid en het gebruiksgemak.

De verstelbare stuurkolom met centraal gemonteerde instrumentatie voor optimaal zicht op de controlemeters.

De standaard geveerde zetel heeft tal van verstelmogelijkheden en waarborgt en optimaal comfort voor de gebruiker.

Een uitstekend zicht rondom van 360 graden, gezien de bestuurder niet achter, maar boven de lading uitkijkt. Dit waarborgt een optimaal zicht op het aanbouwdeel en een veilig gebruik van de machine. Alle modellen zijn voorzien van comfortabele en goed geplaatste handgrepen om het in- en uitstappen te vergemakkelijken.Een volledig gesloten cabine is een aangeboden optie en biedt nog meer comfort en veiligheid bij intensief dagelijks gebruik. De brede zijdeuren van de cabine kunnen volledig opengeklapt worden en vergrendeld, voor optimale ventilatie. Ze garanderen ook een veilige op- en uitstap langs beide zijden van de kniklader. De deuren kunnen eveneens in een bijna-gesloten positie worden vergrendeld – afhankelijk van de voorkeur van de bestuurder – voor een beperktere ventilatie

De standaarduitrusting omvat verwarming, 4 werklampen, ruitenwissers op voor- en achterramen, een bekerhouder en verstelbare buitenspiegels. Het grote vensteroppervlak biedt uitstekende zicht rondom.

Bij modellen met gesloten cabine worden de geluidsniveaus verder onderdrukt door de plaatsing van geluidsabsorberend materiaal tussen de cabine en motorruimte. Airco is eveneens als optie verkrijgbaar op de cabineversie.

Bedieningsfuncties

De Gehl AL540 kniklader is uitgerust met eenvoudig te gebruiken door de vingertoppen te bedienen functies. Zelfs de meest onervaren gebruiker zal zich comfortabel voelen bij het bedienen van deze kniklader. De multi-functie joystick bedient de hefarm, bak, flotatie, rijrichting, sperdifferentieel en hydraulische hulpfuncties. Met het inching-pedaal kan de bestuurder de rijsnelheid bepalen, terwijl de motor op eenzelfde toerental blijft, voor het optimaal bedienen van bak of aanbouwdeel met behoud van volledige controle.

Het toerental van de motor naargelang gebruiksgemak op twee manieren worden gecontrolerd: met het rechtse gaspedaal of handbediend. De rijsnelheid kan hierdoor tevens onafhankelijk van het toerental van de motor worden gecontroleerd.

De differentieel schakelknop op de joystick verhoogt de tractie met een 100% effectieve inzet van aandrijfassen. De 2-snelheden hydrostatische aandrijving kan tijdens het rijden worden geactiveerd door een schakelaar op de joystick.

Motor

Gehl Knikladers zijn uitgerust met Yanmar dieselmotoren die zich reeds hebben bewezen.

Krachtige, stille en efficiënte Interim Tier IV-gecertificeerde Yanmar dieselmotoren met uitstekende prestaties voor alle toepassingen.

Uitstekende gebruikservaringen met een betrouwbare koude start en soepele werking.

Hydraulische functies

Power, prestaties en precisie. Bereik meer met superieure hydraulica en handige tijdbesparende functies.

Twee hulp-hydrauliekleidingen met vlakke snelkoppelingen maken het gebruik van en het snel wisselen van extra aanbouwdelen mogelijk.

De hydraulische leidingen zijn beschermd bevestigd zodat ze niet beschadigd raken bij gebruik.

De zweeffunctie van arm en bak vergemakkelijkt het schrapen of nivelleerwerk bij achteruit rijden. De bak – zweefstand is een speciale functie die meer controle en meer flexibiliteit biedt voor de gebruiker bij het bedienen van bepaalde aanbouwdelen die enkel op die manier worden gestuurd.

Hefarm

De hefarm op de AL540 is ontworpen om maximale sterkte, uitstekende zichtbaarheid en snelle cyclustijden te garanderen.

De uitbreekkracht van de bak wordt bevorderd door de 2-delige z – hefinrichting.

De bevestiging zit verzonken in de hefarm op volle hefhoogtes voor bescherming bij het dumpen in vrachtwagens of aanhangwagens en biedt een uitstekende zicht naar voren. Het ontwerp van de aankoppeling zorgt voor mechanische zelfnivellering in zowel opwaartse als neerwaartse richting. Versterkt Nitro stalen stangen op de hydraulische cilinders weerstaan slijtage, putjes, krassen en corrosie.

De dumphoeken in het midden en top-bereik van het hefpad blijven uitstekend; net als het voorwaarts bereik in het midden-bereik van het hefpad. De rustpositie van de hefarm is in hoogte verstelbaar.ijheid overwint de kniklader met gemak obstakels.

Wendbaarheid

Manoeuvreer met gemak in de kleinste ruimten. De Gehl AL540 kniklader gaat overal en doet bijna alles.

Het zwaar uitgevoerde knikscharnier maakt draaihoeken tot 45 graden mogelijk in beide richtingen. Dit garandeert een optimale wendbaarheid en een krappe draaicirkel. Door de knikbesturing is er minder impact op de ondergrond en een verlengde levensduur van de banden. Het chassis oscilleert 20 graden, 10 graden in beide richtingen, voor meer tractie. De wielen behouden contact met de grond, ook op een oneffen terrein. De staart volgt waar de voorkant leidt, dit biedt een uitstekende wendbaarheid. De bak en de banden volgen een constante draaicirkel, zodat de achterzijde van de lader het pad van de voorste banden volgt.

De beperkte breedte van de kniklader biedt toegang tot strakke, afgesloten ruimten, waar klassieke laders met vergelijkbare operationele capaciteiten niet kunnen komen. Door de hoge bodemvrijheid overwint de kniklader met gemak obstakels.

Onderhoudsgemak

Onderhoudsgemak en verminderde stilstand is mogelijk gemaakt door intelligente engineering en geavanceerde ontwerp.

Dagelijkse controlebeurten worden gemakkelijk door de achterste motorkap die toegang geeft tot de motor, filter en vuldop hydraulisch systeem, radiator,… Het bestuurdersplatform is kantelbaar, ondersteund door een gascilinder, en biedt toegang tot de motor- en brandstoffilters, batterij en hydraulische pomp. Hydraulische onderdelen zijn voorzien van diagnostische testpoorten die gemakkelijke toegankelijk zijn wanneer dit nodig is. Achter de bestuurderszetel zijn besturingsmodules met controle LED’s en diagnostische functies gecentraliseerd.

Niet de machine die je zoekt? Ons alternatief.

Onze specialisten helpen jou met het zoeken naar de juiste machine en een passende oplossing.
×
Neem contact op