Zoeken

Zoeken sluiten

Imants 38sx serie zand leem

Werk dag in, dag uit in alle comfort en verzet meer werk.
+

38SX SERIE ZAND-LEEM – GRONDBEWERKING

Efficiëntie en perfectie samengevat in 1 machine! Uw grondbewerking kan nu makkelijk en snel uitgevoerd worden waardoor een hoog saldo per hectare mogelijk is. Imants heeft een spitmachine ontwikkeld die op alle vlakken de concurrentie aankan met andere soorten van
grondbewerking op het zand en lichte tot leem, löss achtige grondsoorten. De 38SX spitmachine maakt spitten voor iedereen bereikbaar.

Lees meer

Concept van de machine

Het nieuwe design van de laatste generatie spitmachines is ook toegepast op de 38SX serie.De 38SX serie combineert het spitwerk van de 37SX serie met de nieuwste technieken. De spitas wordt eenzijdig aangedreven met een zeer sterke duplex ketting. De machine is geschikt voor tractoren tot 150 pk. De 38SX voert de hoofdgrondbewerking uit door middel van de spitas. Op deze spitas zitten 7 ronsels met telkens vier spadebeugels, twee linkse en twee rechtse. Het unieke ontwerp van de Imants spadebeugels zorgt voor een goede menging, doorstroming van organisch materiaal en een egale losmaking van de grond tot de gewenste diepte.

Achter de spitas bevindt zich in de machine een aangedreven harkrol. De harkrol is een aangedreven rol met veertanden erop. De harkrol van de 38SX is iets vergroot (406mm. Dit is ideaal wanneer de grond niet draagkrachtig genoeg is of wanneer er zware machines opgebouwd zijn. Door het speciale ontwerp zorgt de harkrol o.a. voor een perfect aangedrukt zaaibed, een egaliserende werking en extra inwerken van organische stof in de bovenste grondlaag. Alle Imants spitmachines zijn aftakas aangedreven en worden in de driepunt hefinrichting gedragen. De machine zakt door middel van de hefinrichting totdat de harkrol een groot gedeelte van de machine gaat dragen. De werkdiepte wordt vervolgens door de positieregeling van de trekker ingesteld.

Eco spitmachine

De spitmachine is ontwikkeld als ‘ ECO’ variant. De 38SX is gebouwd voor een optimale rijsnelheid van 4.5km/u. Bij deze snelheid draait de spitmachine 900 toeren met de aftakas met een nog gunstiger brandstofverbruik tot gevolg. De capaciteit is dan ruim een hectare per uur.

De 38SX kan echter ook als gangbare spitmachine gebruikt worden waarbij men een hogere rijsnelheid moet hanteren.

Spitten in het algemeen

Door de schaalvergroting en de steeds oplopende brandstofprijzen is het belangrijk om machines te kiezen met hoge capaciteit en laag brandstofverbruik. Deze factoren combineert Imants in de spitmachines waarbij de grond op een mooie en egale manier bewerkt wordt.

Spitten is een aparte tak binnen de hoofdgrondbewerkingsmethoden. Bij spitten wordt de grond intensief bewerkt zonder dat de structuur verloren gaat. De grond wordt door middel van de spitas omgegraven met daarbij een grote mengende werking.

De organische stof wordt door de biologisch meest actieve, zuurstofrijke bouwvoor gemengd. Zo kan er in 1 werkgang eenvoudig stoppels, restmateriaal, stalmest, compost, groenbemester en zelfs maïsstro goed ingewerkt worden. Hierdoor staat de organische stof direct als voedsel ter beschikking voor de micro-organismen. Door de unieke insteek van de spades ontstaat er geen ploegzool. Hierdoor ontstaat er een betere waterhuishouding en worden de meststoffen en mineralen beter benut.

Doordat de spitas zich ‘vooruit’ duwt is er weinig trekkracht nodig in vergelijking met ploegen. De trekker rijdt op de bouwvoor en niet in de voor. De spitmachine heft alle ontstane verdichtingen op en zorgt voor het ideale zaaibed zonder versmering. Dit alles met een lager brandstof verbruik per hectare! Ook voor kleinere percelen is de spitmachine uitermate geschikt. Kopeinden zijn net zo goed bewerkt als de stukken in het midden. Er is geen ‘’eindvoor’’!

Tijdbesparen door combineren

Door werkgangen te combineren ontstaan nog grotere voordelen. Zo stijgt de productiviteit per uur van een trekker met chauffeur en is er één of meerdere werkgangen minder nodig. Daarnaast is er wederom geen structuurbederf omdat men direct in het zaaibed kan zaaien.

Door combinatie van werkgangen kan men brandstof, manuren en zelfs op trekkers besparen. Bij het ontwerp van de 38SX is rekening gehouden met de mogelijkheden voor op en aanbouw van andere machines. Het vlakke ontwerp biedt meerdere mogelijkheden voor een driepunt hef of een vaste opbouw van een zaaimachine. Hierdoor kan men de intensieve / diepere grondbewerking combineren met een zaaibed en direct zaaien.

De 38SX is bijzonder geschikt om te combineren met de Imants Culter. Deze diepwoeler of voorzetwoeler is speciaal ontwikkeld voor de combinatie met een spitmachine en de 38SX is vanwege zijn snelheid en gewicht de ideale partner.De machines vormen dan een uniek span waarbij er breuklijnen in de ondergrond gecreëerd worden en de bouwvoor intensief bewerkt wordt met direct een zaaibed.

Ook in combinatie met een frontklepelmaaier kan de 38SX perfect werk maken. Maisstro, groenbemester of stoppel wordt dan nog beter verkleind. De spitter kan het dan goed inmengen en in combinatie met een zaaimachine is alles direct klaar.

Onze specialisten helpen jou met het zoeken naar de juiste machine en een passende oplossing.
×
Neem contact op