Zoeken

Zoeken sluiten

Imants 48wx300h zand leem

Werk dag in, dag uit in alle comfort en verzet meer werk.
+

Imants 48WX300H serie zand leem grondbewerking

Spitten en woelen in 1 grondbewerkingsmachine. De 48WX is de ideale spitmachine waarmee u onder de spitdiepte de ondergrond kunt breken zonder deze te mengen. De WX machines zijn geschikt voor zand en leemgronden. Ze zijn een aanvulling op de standaard SX spitmachines. Een WX spitmachine wordt gebruikt om onder de spitdiepte breuklijnen te creëren om zodoende toch voldoende lucht en water in de ondergrond te krijgen. Doordat de woelpoten in hoogte verstelbaar zijn kan men zelf bepalen tot welke diepte men wil woelen..
Lees meer

Door mogelijke slechte oogstomstandigheden en zware oogstmachines wordt de ondergrond steeds meer verdicht wat kan leiden tot storende grondlagen. Deze storende laag kan zelfs optreden onder de bouwvoor. Om dit op te heffen maar niet de volledige structuur uit de ondergrond te halen kan men kiezen om dieper te werken met woelpoten. De woelpoten zijn uitgevoerd met smalle beitels. Door de smalle beitels ontstaan er breuklijnen zonder ongewenste grondverplaatsing. Daarnaast ontstaat er geen versmering van de ondergrond.

Concept van de machine

De WX machines zijn in basis gelijk aan de standaard SX machines. Er zijn echter een aantal verschillen. Zo zijn er 3 of 5 woelpoten op gelijke afstand van elkaar in de machine gemonteerd. Doordat er ruimte gemaakt wordt in de spitas kan de woelpoot zonder problemen naar achteren als de breekbout breekt wanneer deze tegen een obstakel in de ondergrond komt.

Combineren van werkgangen

Doordat de woelpoten in de spitmachine zitten is het combineren van werkgangen gelijk aan de mogelijkheden die een SX spitmachine heeft. Dit combineren van werkgangen levert voor het spitten nog meer voordelen op ten opzichte van andere grondbewerkingsmethodes.
Zo stijgt de productiviteit per uur van een trekker met chauffeur en is er één of meerdere werkgangen minder nodig. Daarnaast is er wederom geen structuurbederf omdat men direct in het zaaibed zaait of poot.

Onze specialisten helpen jou met het zoeken naar de juiste machine en een passende oplossing.
×
Neem contact op