Zoeken

Zoeken sluiten

Imants 32sx serie zand leem

Werk dag in, dag uit in alle comfort en verzet meer werk.
+

32sx serie zand leem grondbewerking

Tijdens het spitten wordt organisch materiaal gemengd door de biologisch meest actieve, (levende) bovengrond. Dit maakt het mogelijk om gewasresten, compost en groenbemester effectief en eenvoudig in één werkgang in te werken. Dit betekent dat de organische stof onmiddellijk beschikbaar komt als voedsel voor micro-organismen.

Door de unieke manier waarop de spitbladen zijn geplaatst, wordt de breedte van de machine optimaal benut en is er geen ploegzool. Het resultaat is bovendien een beter waterbeheer.

Omdat de spitas “naar voren” duwt, is minder trekkracht nodig in vergelijking met ploegen. Een ander kenmerk is dat de tractor op de bovengrond rijdt en niet in de voren, zodat de diepere grondlagen niet worden samengedrukt. De spitmachine verwijdert alle verdichte grond tot spitdiepte om het perfecte zaadbed te creëren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze spitten animatie of kunt u contact met ons opnemen.

Lees meer

Spitten specifiek

De Imants 32-serie spitmachine is een ideale spitmachine voor kleinere tractoren. De spitmachine is geschikt voor zand, leemachtige en kleigronden. Door de compactheid is de spitmachine veelzijdig in te zetten. Doordat de machine kan worden uitgerust met een harkrol, bestaat ook de mogelijkheid om meteen een zaadbed te creëren.

De machine heeft een werkdiepte van 15 tot 30 cm en bewerkt de grond gelijkmatig over de volledige werkdiepte en -breedte.

De 32-serie is ontworpen voor alle kleine tractoren op de markt, met een vermogen tussen 15 en 30 pk. De spitmachine heeft een gewicht van 315 kg / 700 lbs met een harkrol en slechts 250 kg / 550 lbs zonder een harkrol.

Mogelijke toepassing

Kleine spitmachines worden gebruikt in situaties waar de werksnelheid minder belangrijk is, terwijl de kwaliteit van de grondbewerking echter cruciaal is.

De machine is ideaal voor kleine tuinbouw, akkerbouw, groenvoorziening en hoveniers. De spitmachine is ook gemaakt voor kleinere percelen en stripteelt.

Voor zwaardere gronden adviseren wij u een spitmachine zonder harkrol te gebruiken. In dit type grond wordt de machine voornamelijk gebruikt voor de primaire grondbewerking en het perfect mengen van de grond. Alternatieve rollen voor de zwaardere grondsoorten zijn ook beschikbaar. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Onze specialisten helpen jou met het zoeken naar de juiste machine en een passende oplossing.
×
Neem contact op