Enorm veel kennis

Persoonlijk contact

Kwaliteit en service voorop

Home > Merken > ROPA aardappeltechniek

ROPA aardappeltechniek

Vanaf oktober 2021 zijn wij trotse dealer van Ropa aardappelrooimachines en loofklappers. Voor een goed advies hebben wij een echte “aardappelspecialist” in huis, namelijk Jan Speelman. Wilt u meer weten over dit kwaliteitsmerk? Bel eens met Jan 06 – 52 31 10 23

KEILER I

De ROPA Keiler 1 is een eenrijig getrokken aardappelrooier met bunker van 6 t. De Keiler 1 werd met name ontwikkeld voor klanten met hoge eisen aan de hoogste kwaliteit (consumptieaardappelen) bij gelijktijdig grondige en extreem voorzichtige reiniging en een uitstekende loofscheiding. Via een eigen hydraulisch systeem met Load Sensing wordt het toerental van alle reinigingselementen geheel hydraulisch aangepast – in het bijzonder ook zeefkettingen en de loofketting.

KEILER II

De ROPA Keiler 2 is een 2-rijige getrokken aardappelrooier met een bunker van ong. 7,5 t. Naast de nieuwe detailoplossingen beschikt de Keiler 2 over een volledig hydraulische aandrijving voor een optimale reinigingsaanpassing. De Keiler 2 rooit onafhankelijk van het toerental van de aftakas, hierdoor houden alle reinigingseenheden hun optimale snelheid. Het gevolg is een lager brandstofverbruik bij een gereduceerd motortoerental van de tractor.

Keiler 2 Classic

Voor de Keiler 2 Classic zijn veel beproefde componenten uit de Keiler 2 overgenomen. Het grootste verschil tussen de beide aardappelrooiers zijn de twee egelbanden, die als afscheiders functioneren in de Keiler 2 Classic. Het totaalconcept overtuigt in situaties waarvoor minder reiniging vereist is (zanderige of gescheiden bodemsoorten) met zeer hoge prestaties bij maximale productbescherming. De Keiler 2 Classic met de beide reinigingsaggregaten egel 1 en egel 2 is zeer overzichtelijk, toegankelijk en onderhoudsvriendelijk.

LOOFKLAPPER KS 475

ROPA heeft het assortiment uitgebreid met een 4-rijige loofklapper voor de voorbereiding van de aardappeloogst. De ROPA-loofklapper creëert de optimale condities om het gebruik van pesticiden voor het reguleren van loof te reduceren of volledig te vermijden. Aardappelloof wordt veilig en efficiënt versnipperd, daardoor wordt het oogsten gemakkelijker en wordt de schil van de aardappelen steviger. Het versnipperde aardappelloof wordt tussen de dammen afgestort. Minder kans op verstoppingen van het rooiaggregaat en een verhoogde doorvoer: dat zijn nog meer voordelen van de ROPA-loofklapper. De ROPA-loofklapper KS 475 is nu verkrijgbaar met 4 rijen en een rijafstand van 75 of 80 cm.