Zoeken

Zoeken sluiten

Waarom kiezen voor een accumachine

Tuintips van de vakman: 5 goede redenen om voor een accumachine te kiezen

“De laatste 2 jaar (sinds 2015, red.) werken we meer en meer met accumachines. De klanten hebben dit graag. Denk maar aan scholen of rusthuizen die groenonderhoud nodig hebben. Dat zijn plaatsen waar we zo weinig mogelijk geluidshinder willen veroorzaken.” Tuinaannemer Matthias Ruttiens van MR Creations is ervan overtuigd: tuinmachines op accu zijn de toekomst. Licht, stil en toch krachtig: de STIHL accumachines verlichten letterlijk en figuurlijk het werk in de tuin.

Uitstekende ergonomie

Voor Matthias is de gebruiksvriendelijkheid van de STIHL accumachines het grootste voordeel. “Mensen willlen af van de kabel. Ze hebben hun buurman zien werken met een draadloze machine en willen dat ook wel eens proberen.”

De accumachines van STIHL wegen tot 40% minder dan benzinemachines en veroorzaken beduidend minder trillingen. Geen kabel of regelmatig bijtanken betekent ook meer mobiliteit tijdens het werken rond het huis of op openbare plaatsen, wat het gebruiksgemak alleen maar bevordert.

Eén accu voor verschillende tuinwerkzaamheden

Binnen één AccuSysteem kan éénzelfde batterij gebruikt worden in alle machines van dit systeem. Het STIHL COMPACT AccuSysteem is ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen terwijl het STIHL PRO AccuSysteem de beste keuze is voor grote tuinen en professioneel gebruik. Bij grotere tuinen kan er gekozen worden voor ruggedragen accu’s waarmee je met één acculading bijna een hele dag aan de slag kan.

Er kan eventueel ook met twee accu’s gewerkt worden: de ene batterij wordt gebruikt, terwijl de andere aan het opladen is. Dankzij handige accessoires kan de batterij ook op het lichaam gedragen worden: “We dragen de accu op de zij met een heuptasje en via een kabeltje maken we de verbinding met de machine. Zo sparen we ook het gewicht van de accu zelf uit, die iets meer dan een kilogram weegt.”

Amper onderhoud nodig

Naast het feit dat je met accu niet langer benzine nodig hebt en dus ook geen last hebt van uitlaatgassen, is het materiaal ook erg onderhoudsvriendelijk. Vuile bougies vervangen of brandstof bijvullen is dan ook voltooid verleden tijd.

Of zoals Matthias het verwoordt: “Het is voor ons ook een pak makkelijker werken, want de machines vergen weinig tot geen onderhoud. Een accumachine heeft geen verbrandingsmotor, waardoor we ook geen benzine, olie, filters enzovoort hoeven te vervangen. Je kan dus op het einde van het seizoen simpelweg je machine schoonmaken, het mes eraf halen en slijpen of binnenbrengen bij de STIHL dealer.”

Bijzonder duurzaam

Met de accu’s van STIHL kan je gegarandeerd een lange tijd werken. Dankzij de innovatieve lithium-ion technologie kunnen ze honderden keren opgeladen worden, zonder merkbaar energieverlies. Zelfs bij een gedeeltelijke oplading levert de accu nog altijd dezelfde, constante prestaties.

In tegenstelling tot de nikkel-metaalhydride accu, hebben de STIHL accu’s geen last van het geheugeneffect. Ze worden dus niet “lui” (i.e. verliezen capaciteit) als je ze in de lader steekt vooraleer ze volledig ontladen zijn. Handig detail: de LED-lichtjes van de lader hebben een groene kleur tijdens het opladen, en verdwijnen eens de accu volledig opgeladen is.

Weg met geluidsoverlast

De stille werking van de accumachines is misschien wel het grootste voordeel. Een accumachine moet ook niet meer op gang getrokken worden, wat bij benzinemachines niet altijd evident is.

Zeker als het warmer wordt, haalt Matthias nog liever z’n accumachines boven: “In de zomer hoef je geen hoofdtelefoon op te zetten, wat een pak leuker werkt. Het is al zwaar werk en zeker bij warm weer is een hoofdtelefoon opzetten niet handig. Het zijn allemaal extraatjes die het werk verlichten en leuker maken.”

Kortom, de accumachines van STIHL en VIKING zijn ideaal voor zowel de gewone tuinliefhebber als de professionele gebruiker. Je herkent de accumachines aan de “A” in de productnaam. Hulp nodig bij het kiezen van de meest geschikte accumachine voor jouw noden? Vraag gerust meer informatie een van onze medewerkers of bel met 0591 301731.

×
Neem contact op