Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Aflevering Imants Culter in Erica

Afgelopen week leverden we deze Imants Culter af aan de heer Lubberman uit Erica. Wij wensen hem veel succes voor het nieuwe seizoen!

De imants Culter 3.0 is een woeler of voorzetwoeler die zich onderscheidt van andere voorzetwoelers door een aantal belangrijke kenmerken. In het veld is er behoefte aan een woeler die men makkelijk kan combineren met een spitmachine en die ook in de gedachte van de spitmachine te gebruiken is met lage kosten en weinig trekkracht.

Uit de praktijk blijkt dat de verdichting door sommige oogstomstandigheden dieper optreedt dan de bouwvoor. Hierdoor is er de wens om deze vaak schralere ondergrond wel open te breken maar deze niet te betrekken in de bouwvoor. Het is belangrijk om zogenaamde breuklijnen te creëren waarbij lucht en plantwortels kunnen doordringen tot de diepere grondlagen. Tevens is er geen storende laag meer die water tegen houdt zowel opwaarts (capillair) als neerwaarts.

De machine is zo geconstrueerd dat deze zeer dicht op de trekker zit en dat de spitmachine uitzonderlijk dicht aan de woeler gekoppeld is zonder dat de woelertanden in de spitas kunnen komen. De Culter 3.0 maakt het mogelijk om bij bepaalde gewassen te kunnen woelen en spitten, alleen te woelen of alleen te spitten. Hierdoor is de machine breed inzetbaar. De Culter kan ook gecombineerd worden met andere werktuigen zoals bijvoorbeeld een losse rol, een rotorkopeg of een schijveneg.

De vele details van de Culter 3.0 maken de machine uniek ten opzichte van de bestaande machines in de markt. De Culter 3.0 is standaard uitgevoerd met 6 rechte Culter tanden. Deze tanden zijn ontwikkeld met als doel een minimale trekkracht en optimaal eindresultaat en lage kosten per hectare. De Culter tanden zijn gemaakt van hardmetaal met eenvoudig verwisselbare slijtdelen.

De Culter tanden zorgen voor het gelijkmatig omhoog brengen (en hierdoor breken) van de ondergrond zonder ongewenste grondverplaatsing met een gelijkmatig bodemprofiel over de gehele werkbreedte. Hierdoor krijgt het bodemleven zuurstof en kan er makkelijker een capillaire werking optreden.

De Culter is standaard gestraald en gepoedercoat voor optimale levensduur en voorzien van een hydraulische hef met hefvermogen van 3000kg. De machine heeft een maximale werkdiepte van 60 cm en is geschikt voor tractoren tot 400PK. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder Culter tanden te werken. Deze kunnen dan eenvoudig op verschillende afstanden gemonteerd worden.

 

VOORDELEN OP EEN RIJ:

Alleen en in combinatie met andere wertuigen te gebruiken

Met 2, 3, 4 of 6 Cultertanden op gelijke afstand te gebruiken

Jarenlang Duits onderzoek naar optimale tand

Optimale breuklijnen zonder ongewenste grondverplaatsing

Gelijkmatig bodembrofiel in de ondergrond

CAT III koppeling aan trekker en hef voor optimale stabiliteit

Alles zeer dicht op de trekker gebouwd vanwege gewichtsverdeling

Standaard hardmetalen Culter tanden

Standaard hydraulische hef CAT III met hefvermogen van 3000kg

Te gebruiken voor graslandbeluchting

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV