Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Bulkaanvraag registratie bij RDW nu mogelijk

Wil je 25 voertuigen of meer registreren dan kan dat vanaf 1 april via een bulkaanvraag.  Aan de bulkaanvraag zijn wel een paar eisen verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld eenmanszaken en maatschappen geen gebruik maken van deze snelle manier van registreren.
Een nieuwe registratieprocedure gaat helpen om de registratie van omvangrijke voertuigparken te versnellen. Vanaf 1 april 2021 wordt het namelijk mogelijk om in één keer meerdere (land)bouwvoertuigen te registreren bij de RDW. Voorwaarde is wel dat er in één keer voor minimaal 25 voertuigen registratie wordt aangevraagd. Tot nog toe kon er per aanvraag slechts één (land)bouwvoertuig worden geregistreerd bij de RDW, waarbij je na elke aanvraag eerst moet betalen voordat je met het volgende voertuig aan de slag kunt. Een tijdrovende procedure, maar daar komt nu verandering in dankzij de bulkaanvraag. 

Hoe werkt het?
Om de bulkaanvraag te kunnen gebruiken moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo staat deze aanvraag alleen open voor rechtspersonen die bij de Kamer van Koophandel zijn ingeschreven, zoals VOF of BV. De enige die vervolgens de aanvraag kan doen is de persoon die als tekenbevoegde genoemd staat in het uittreksel van de Kamer van Koophandel. Eenmanszaken en maatschappen kunnen geen bulkaanvraag doen. Deze ondernemers kunnen de (land)bouwvoertuigen alleen online registreren bij RDW, volgens de bestaande procedure.

Op de website van RDW vind je bij 'Registreren (land)bouwvoertuigen' de knop Aanvragen registreren 25 of meer voertuigen tegelijk het online aanvraagformulier. Vervolgens vul je de gevraagde gegevens in en stuur je het formulier digitaal naar de RDW. Nadat het formulier is verzonden neemt de RDW binnen tien werkdagen contact met je op.

Excel-formulier
Na contact met RDW ontvang je een Excel-sheet, waarop de te registreren (land)bouwvoertuigen ingevuld moeten worden. Veel voertuigeigenaren hebben de voertuiggegevens al verzameld op een Excel-formulier en kunnen van daaruit worden overgenomen. Bij een aantal voertuiggegevens zoals merk en handelsbenaming kan er gekozen worden uit vooral ingevulde gegevens. Vervolgens stuur je het ingevulde Excel-formulier mét een kopie van het legitimatiebewijs van de tekenbevoegde naar de RDW.

Let op: stuur alleen het ingevulde Excel-formulier van RDW op en niet het eigen Excel-bestand met voertuiggegevens dat je zelf al eerder hebt aangemaakt.

Nadat de aanvraag is goedgekeurd ontvang je van de RDW een factuur met een totaalbedrag voor het aantal te registreren (land)bouwvoertuigen. De kosten voor de bulkaanvraag bedragen ook € 18,00 (of € 10,40 bij GV-kenteken) per voertuig. Na ontvangst van de betaling wordt de aanvraag in behandeling genomen. Wanneer er aanvullende informatie nodig is, neemt de RDW weer contact met je op.

Kentekenplaten kun je natuurlijk bij ons bestellen! 

Erica bel 0591 301731
Zwiggelte bel 0593 346251
Stadskanaal bel 0599 324353

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV