Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

Leffert elektrische terreinwagen geleverd aan Schaapskooi Weiteveen

Deze 4x4 aangedreven elektrische terreinwagen, de Leffert FM90 van Frisian Motors hebben wij onlangs geleverd aan de schaapskooi in Weiteveen. Schaapherder de heer Bos gaat hier gebruik van maken; wij wensen hem veel gebruiksgemak en plezier!

Schaapskooi Weiteveen
In Bargerveen is op 27 september 2018 door Koning Willem Alexander de grootste schaapskooi van Nederland geopend. De schaapskooi ligt in het dorp Weiteveen, direct aan de rand van het hoogveengebied. Het complex bestaat onder andere uit de grootste schaapkooi van Nederland, met een stal voor ruim 1.000 overnachtende schapen. Een runderstal voor circa 110 runderen, een wooncomplex voor de schaaphouder, bedrijfsruimten en het restaurant Bij Wollegras. Bijzonder zijn de 2 balustrades door het dak van de stallen. Hierdoor kun je de schapen van boven bekijken!

Schaapskooi Weiteveen is een hypermodern, energieneutraal complex. De stallen functioneren volgens het ‘potstalprincipe’. De mest van de begrazers van de heide en veen wordt in de stal opgevangen en (deels) weer gebruikt voor bemesting van gewassen die, onder andere, weer dienen als wintervoer voor de dieren. Een mooie kringloop.

LEFFERT FM-90 4WD
Zoekt u regelmatig extreme omstandigheden op, zoals het strand, de bergen of wilt u aanhangers of werktuigen gebruiken tot 2000 kg? Dan is de Leffert FM-90 4WD uw voertuig! Voorzien van lage gearing voor extreem sterke tractie. Tevens beschikt het voertuig standaard over vele extra’s, zoals stuurbekrachtiging, regeneratief, onafhankelijke vering en remschijven, en 350 kg laadvermogen in de laadbak.
 

100% OP STROOM
Uitgerust met de nieuwste wisselstroomtechniek (AC) en een externe acculader op het lichtnet is de Leffert-transporter overal en altijd binnen acht uur opgeladen (vier uur is optioneel). Het voertuig is standaard voorzien van de onderhoudsvrije AGM-accutechniek. Dit type accu is zeer stabiel in gebruik en voor 99% recyclebaar. Optioneel kunnen zwaardere accupakketten toegepast worden. Ook hebben we speciaal voor onze voertuigen Lithium accu’s ontworpen. Deze nieuwe generatie accu’s zijn nog krachtiger dan de AGM accu’s
 

GEBRUIK WERKTUIGEN
De FM-90 heeft een verzwaard chassis. Dat biedt mogelijkheden om in de toekomst -zowel voor als achter- extra werktuigen aan te bouwen. Montage van schuifbordjes, rolvegers, manegevlakkers, veldspuiten, maaidekjes en zelfs complete driepunts hefrichting behoort tot de mogelijkheden. De toekomstvisie van Frisian Motors – om rijden en werken te combineren in één praktische voertuig is daarmee een feit. Dit laat de investering nog beter renderen.
 

VEILIG RIJDEN
De Leffert is rondom voorzien van schijfremmen en heeft voor beide stoelen vierpunts veiligheidsgordels.
Voor elk type terrein zijn de juiste bandprofielen beschikbaar. Zo ervaart u volledig elektrisch rijden en werken ook op een veilige manier.

 

TECHNISCHE HIGHLIGHTS
– Snelheid 50 km/uur
– Actieradius 60-80 km 
– Schakelbare 4WD 
– Stuurbekrachtiging, kruipfunctie
– Regeneratief remmen 
– Tanken voor nog geen 3 euro
– Subsidiemogelijkheden
– Standaard geleverd op terreinbanden
– Wordt standaard geleverd met T5 landbouw certificaat

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV