Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Landbouw
Bekijk onze occasions

KORT NIEUWS

WILT U EEN SCHOON VELD? Kies voor de onkruidbestrijdingstechnologie van Stektee

WILT U EEN SCHOON VELD?

Elk perceel en elk gewas is anders, inclusief het onkruid dat met het gewas strijdt om licht, water en voedingsstoffen. Efficiënte onkruidbestrijding is essentieel voor de hoogste oogstkwaliteit en het veilig stellen van de opbrengsten. Wilt u een onkruidvrij perceel? De onkruidbestrijdingtechnologie van Steketee Easy-Concept (EC) is zeer gebruiksvriendelijk en kan worden aangepast aan uw teeltsituatie en de omstandigheden.
 

EC-WEEDER
-Volledig aanpasbare schoffelmachine voor tussen de rijen
-Eenvoudig in gebruik, weinig onderhoud en hoge kwalitei
-Optioneel IC-Light camera-stuursysteem
 

De EC-Weeder is geschikt voor alle gewassen die in rijen zijn gezaaid. Een aantal vragen moeten zorgvuldig worden beantwoord om de perfecte EC-Weeder voor uw omstandigheden samen te stellen:

Voor welk gewas?
Hoe zijn de bodemomstandigheden?
Wat is de werkbreedte en de rijafstand van uw zaaimachine?
Wat is de spoorbreedte van uw tractor?

- Naast deze basisvragen kunt u kiezen uit tal van opties passend bij uw voorwaarden.
- Rijafstand van 15 tot 100 cm
- Werkbreedte tot 13 m
- Rijsnelheid tot 15 km/u
- Profielwerkbalk voor variabele rijbreedte
- Tal van opties tussen de rijen en binnen de rijen
- Automatische & handmatige stuursystemen
De automatische of handmatige stuursystemen zijn optioneel en zorgen voor nauwkeurig schoffelen zonder gewasschade te veroorzaken. Beide systemen regelen hydraulisch het parallelle stuurframe EC-Steer. Meer informatie over de verschillende stuursystemen:
 

AUTOMATISCHE STURING IC-LIGHT
IC-Light is het automatische camerastuursysteem dat overdag en ‘s nachts de mogelijkheid geeft nauwkeurig en moeiteloos te schoffelen. Op basis van camerabeelden, verwerkt door de combinatie van terminal en jobcomputer, wordt de nauwkeurige besturing van de EC-Weeder tussen de rijen éénvoudig gemaakt.

HANDMATIG STUREN
Het signaal voor de handmatige besturing komt van de bestuurder die op een comfortabele stoel achterin de EC-Weeder zit. Hij bedient de machine visueel middels een joystick

PARALLELLE SIDE-SHIFT STUURFRAME EC-STEER
EC-Steer is het parallelle side-shift stuurframe dat het stuursignaal van het IC-Light of het handmatige stuursysteem hydraulisch overbrengt naar de EC-Weeder. De schoffelmachine wordt onafhankelijk van de tractorbeweging tussen de rijen gestuurd.

De elementen bestaan uit een parallellogramconsructie, dat op het machineframe is gemonteerd en de veldcontouren volgt via het dieptecontrolewiel. Op het frame van de elementen zijn meerdere mogelijkheden om inter- en intra-rij toebehoren te monteren.

Meer informatie over de verschillende elementen:

PROFIELWERKBAL
Voor flexibele rijbreedtes: de elementen worden via robuuste verbindingen aan een 80x80mm profielwerkbalk vastgeklemd, waardoor ze eenvoudig kunnen worden verplaatst voor varierende rijbreedtes.

BASIC-ELEMENT
Het compacte element: het Basic-Element is bijzonder geschikt voor lichte grond en kleinere gewassen met rijafstanden van 15 tot 50 cm. Een veer handhaaft de juiste contactdruk met de bodem voor de juiste werkdiepte van het gereedschap.

COMBI-ELEMENT
De allrounder: het Combi-element is met name geschikt voor rijafstanden van 20 cm tot 80 cm, voor gemiddelde tot zware grondomstandigheden. Hydraulisch elementen zijn als optie beschikbaar om zowel handmatig of GPS-gestuurd uittillen per element via ISOBUS (sectiecontrole) mogelijk te maken. Meer informatie over onze nieuwe hulpmiddel aanpassysteem EC-Space voor het Combi-element.

TRS-ELEMENT
Het zware element: het TRS-element is zeer geschikt voor zware omstandigheden en rijafstanden van 50 tot 100 cm. Daarom wordt het ook gebruikt in de EC-Ridger-machines voor bijvoorbeeld aanaarden.

L-MES
Het secuurste hulpmiddel voor lichte omstandigheden en kleine gewassen. Het snijdt door onkruidwortels en werkt ongeveer tot 2 cm vanaf het gewas.

A-MES
Nauwkeurigste gereedschap voor lichtere omstandigheden en alle gewasgroottes. Snijdt door de onkruidwortels.

VIBROHOUDER MET L-MES
Nauwkeurig hulpmiddel voor alle omstandigheden en kleine gewassen. De veerbelaste “vibrohouder” heeft een vibrerend effect dat onkruid ontwortelt en bedekt. De messen dringen beter de grond in.

VIBROHOUDER MET A-MES
Nauwkeurig hulpmiddel voor alle omstandigheden en alle gewasgroottes. De veerbelaste “vibrohouder” heeft een vibrerend effect dat onkruid ontwortelt en bedekt. De messen dringen beter de grond in.

VERENDE TANDEN MET GANZENVOET
Perfect hulpmiddel voor steenachtige bodemcondities, aangezien ze vooruit en zijwaarts kunnen bewegen. De ganzenvoetdelen werken hoofdzakelijk door onkruid te snijden en te bedekken.

BESCHERMINGSCHIJVEN
Deze schijven beschermen het gewas tegen grond en stenen die worden verplaatst door de schoffelmessen. Ze worden gebruikt in combinatie met A-mes en ganzenvoetdelen.

BESCHERMPLATEN
De platen beschermen het gewas tegen grond en stenen die worden verplaatst door de schoffelmessen. Ze worden gebruikt in combinatie met ganzenvoetmessen.

WIEDEG
De wiedeg is achter het element gemonteerd en ontwortelt jong onkruid tussen rijen. De grond boven de wortels wordt verwijderd, wat het risico op nieuwe groei van het onkruid vermindert.

VERKRUIMELROTOR
De verkruimelrotor is achter een Basic-Element gemonteerd om kleine onkruidwortels te ontwortelen en korstige grond te verkruimelen.

AANAARD-DEEL
Het aanaard-deel bedekt onkruid in de rij, dus tussen de gewassen in een rij. Het gewas moet groot en sterk genoeg zijn.

VINGERWIEDER
De vingerwieder ontworteld onkruid binnen de rij, dus tussen de gewassen in een rij. De kracht van de vingerwieder kan eenvoudig worden aangepast aan het gewastype en de groeifase.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Vestigingen


Kort Mechanisatie BV

Oranjekanaal NZ 26
9433 TH Zwiggelte
T 0593 34 62 51
F 0593 34 63 68
E info@kort.nl
W >Kort Mechanisatie BV

Kort Erica BV

Verl. Vaart NZ 137
7887 EL Erica
T 0591 30 17 31
F 0591 30 25 77
E info@kort.nl
W Kort Erica BV

Kort Stadskanaal BV

Gildestraat 3
9502 KJ Stadskanaal
T 0599 32 43 53
F 0599 32 43 31
E info@kort.nl
W Kort Stadskanaal BV