Zoeken

Zoeken sluiten
donderdag 28 april, 2022

Onlangs leverden we een prachtige Schuitemaker Rapide 6600S opraapwagen af aan een van onze klanten. Deze zogenaamde dubbeldoelwagen is de grootste en meest complete in zijn klasse! We wensen onze klant een goed oogst en veel werkplezier van deze uiters efficiente wagen!

Met deze opraapwagen hoeven loonwerkers zowel bij de maïs- als bij de grasoogst nog maar één wagen te gebruiken. Het hele oogstseizoen efficiënt inzetbaar met slechts één slimme investering. De bouwkwaliteit, capaciteit, gebruiksgemak en hoge snijkwaliteit zijn kenmerken van de Schuitemaker Rapide. De Rapide dubbeldoelwagens zijn tegenwoordig onmisbaar gereedschap voor de professionele veehouder of loonwerker. De 1000-serie richt zich op de professionele gebruiker die efficiënt wil werken met maximale volumes en eveneens hoge snelheden wil kunnen halen. De Rapide opraapwagens uit de 1000-serie kenmerken zich door een hoge verwerkingscapaciteit en een groot laadvolume.

De Schuitemaker Rapide is standaard uitgerust met een slepende pick-up, waarbij deze onder de wagen is gepositioneerd. Dit zorgt voor een compactere bouw en er is maximale bodemvrijheid bij inkuilwerk en veldwerk. De slepende pick-up met een breedte van 2,20m loopt soepel over hobbels en klapt weg bij obstakels. Dit zorgt voor een optimale bodemvolging.
Dankzij het hydraulisch beweegbare Rapid Stream voorbord kan de wagen in verschillende oogstposities gezet worden tijdens de mais- of grasoogst. Het Rapid Release systeem is een functie die ervoor zorgt dat de wagen snel en volledig geleegd wordt, zonder dat er een restgewaskolom achterblijft. Het Rapid Stream en Rapid Release systeem zijn standaard op de Rapide 1000-serie. Dankzij een deur in het voorbord is de wagen toegankelijk voor onderhoud en inspectie.

Met de stervormige powerrotor van Schuitemaker gaat het verwerken van het gewas soepeler, ook in de zwaarste omstandigheden. Dit zorgt voor een minimale vermogensbehoefte en resulteert in een laag brandstofverbruik. De rotor oefent minder druk uit op de voorwand en heeft een lange levensduur. Dit alles uiteraard in combinatie met de snijkwaliteit die u van een Schuitemaker mag verwachten.

De Schuitemaker Rapide 100 en 1000 serie zijn voorzien van de Schuitemaker DoubleTouch Control bedieningskast. De unieke combinatie van stevige joysticks en een 7” touchscreen geven de bestuurder volledige concentratie op de omgeving en het laadproces. De logische opbouw van het scherm, en de compactheid zorgen ervoor dat de rijder zich volledig op het werk kan focussen. De intelligente software van de DoubleTouch Control bedieningskast biedt de mogelijkheid om setups te personaliseren. Dankzij visuele feedback krijgt bestuurder alles wat hij moet weten te zien op het scherm van de bedieningskast. Daarnaast is de bedieningskast beveiligs tegen foutbediening. De interface is koppelbaar met ISOBUS en retrofitable met alle bestaande Rapide 100- en 1000 modellen vanaf 2020.
×
Neem contact op