Kort Landbouwmechanisatie

Een modern en vooruitstrevend familiebedrijf met verstand van landbouwtechniek. Actief op gebied van verkoop, service en onderhoud van tractoren, landbouw-, groen&terrein-, en grondverzetmachines. Sinds 1951.

Enorm veel kennis

Persoonlijk contact
Kwaliteit en Service voorop

Enorm veel kennis

Persoonlijk contact

Kwaliteit en service voorop

Home > Over Kort

Over KORT

KORT Landbouwmechanisatie is een veelzijdig en vooruitstrevend familiebedrijf dat al sinds 1951 bestaat en zich toelegt op de verkoop, service en onderhoud van tractoren, landbouw- en grondverzetmachines. Vanuit onze vestigingen in Zwiggelte, Erica, Stadskanaal en Midwolda bieden wij een breed assortiment aan gerenommeerde merken, zoals onder meer New Holland, Veenhuis, Pöttinger, Trioliet, Doosan, Imants, Dubex, Volvo en Gehl.

Aanvankelijk was KORT alleen actief in het loonwerk, in 1965 kwam daar de mechanisatietak bij. Sinds 1995 heeft KORT het loonbedrijf afgestoten en zich gespecialiseerd in de mechanisatie, later uitgebreid met grondverzet, heftrucks en machines voor groen en terrein.

Kwaliteit en Service

Onze circa 60 uiterst vakkundige en gemotiveerde medewerkers bieden u kwaliteit, betrouwbaarheid en persoonlijke service. Kortom, datgene waaraan u als agrarisch ondernemer behoefte heeft!

Door voortdurend te investeren in personeel, vakmanschap en moderne techniek kon KORT doorgroeien tot de huidige bedrijfsomvang.  Met onder meer een omvangrijke onderdelenvoorraad, uitstekend geoutilleerde werkplaatsen en een vakkundige servicedienst met volledig uitgeruste servicewagens staan wij dagelijks voor onze klanten klaar.

Historie

KORT Mechanisatie kent een rijke traditie in de agrarisch-technische dienstverlening. Reeds in 1950 werd door Rieks Kort de basis van het bedrijf gelegd met de oprichting van Loonbedrijf KORT in Zwiggelte. Door adequaat in te spelen op agrarische ontwikkelingen werden in 1965 de mechanisatie-activiteiten opgestart.

Vanaf 1972 is KORT dealer van Ford tractoren en vanaf 1974 dealer van New Holland oogstmachines. In 1991 kon Kort een Fiat dealer bedrijf overnemen in Erica, waardoor KORT Erica B.V. ontstond. KORT liep zodoende onbewust vooruit op het samengaan in 1992 van de merken Ford en Fiat in New Holland.

Sinds 2006 is KORT ook actief in de provincie Groningen. Vanuit Stadskanaal en Midwolda (2021) richt KORT zich voornamelijk op Zuid-Oost Groningen en de Drentse veenkoloniën.

Sterke merken

Door continu te streven naar hoogstaande kwaliteit – in techniek en in dienstverlening – heeft KORT Landbouwmechanisatie het dealerschap verworven van een indrukwekkende lijst topmerken van landbouwmachines. Een belangrijke partner voor KORT is New Holland. Van dit merk is KORT één van de volumedealers en levert KORT met tractoren, verreikers, hakselaars, maaidorsers en persen het totale programma

Belangrijke merken voor KORT zijn:

 • New Holland tractoren en oogstmachines
 • Veenhuis bemestingsmachines
 • Schuitemaker silagewagens
 • Imants spitmachines
 • Beco kipwagens
 • Doosan heftrucks
 • Pöttinger hooibouwmachines
 • Trioliet voermachines
 • Volvo Compacte shovels en minikranen
 • Gehl knikladers
 • Dubex spuitmachines
 • Stihl tuingereedschap en -machines
 • Meclean reinigingsmachines

Onze Merken

Hieronder vindt u de merken die wij verkopen

New Holland

Gehl

Imants

Pöttinger

Schuitemaker

Stihl

Spinder

Doosan

Trioliet

Veenhuis

Volvo

Beco

Schliesing

Limach

Meclean

Dubex

Frisian motors

Multihog

Bijlsma Hercules

Ropa

Amazone